Süssünk karácsonyra joghurtos túrótortát!

2012.11.24 09:48

Hozzávalók: 4 dl joghurt, 25 dkg félzsíros tehéntúró, 1 zacskó tejszínhabpótló por, ízlés szerint mesterséges édesítőszer, 12 szem kimagozott meggy (vagy meggybefőtt), 2 evőkanál zselatinpor, 1 dl sovány tej, 1 teáskanál reszelt citromhéj.

 

ELŐKÉSZÍTÉSE: a túrót áttöröm, és a joghurttal együtt turmixgép poharába teszem. Rászórom a reszelt citromhéjat, és annyi édesítőt szórok bele, amennyitől még nem lesz túl édes. (Inkább pikáns legyen!) Habosra keverem. A tejszínhabpótló port a zacskón lévő előírás szerint habbá verem, és a hab felét a díszítéshez félreteszem. A másik felét óvatosan hozzákeverem a joghurtos túróhoz. A zselatinport kis lábosba szórom, ráöntöm a tejet, és nagyon kis lángon folyósra melegítem, közben kevergetem. Kerek tortaformát készítek elő, amit folpack fóliával kibélelek.

 

ELKÉSZÍTÉSE: a már kihűlt zselatinos tejet óvatosan beleforgatom a joghurtos-habos túróba, majd az egészet belesimítom a bélelt formába. A tetejét simára egyengetem és befedem. A hűtőszekrényben dermesztem legalább fél napon keresztül. Közvetlenül tálalás előtt a formából tálra borítom, a fóliát lehúzom, és a tetejét feldíszítem a maradék tejszínhabbal meg a meggyszemekkel, vagy meggyszósszal tálalom.

Forrás: https://kertvarazsmagazin.hu/index.php/karacsonyirecept/3123-suessuenk-karacsonyra-joghurtos-turotortat